Son bir kez derin bir nefes alıp elimdeki bıçağa baktım. "Yapabilirsin. Kendine güven sevgilim", diye fısıldadı içimdeki iblis. "Yapamam. Yapamam. Ben böyle biri değilim", diye cevaplarken kurbanım bana bakıyordu. Gözlerindeki o son ümit kıvılcımını görür gibi oldum. "Yapabilirsin. Başka şansın yok. Unuttun mu sevgilim?"
"O benim kuzenim!", bağırırken ağzımdan çıkan tükmükler yukarı kaldırdığım bıçağa sıçrıyordu. Birden beynimden ve ruhumdan bir şeyin koptuğunu hissettim. Daha neye uğradığımı anlamadan kuzenim kenine ait olmayan bir sesle konuşmaya başladı. "Beni öldürmek ister misin Lora?"
"Lanet olsun! Çık onun içinden pislik." Sesli bir kahkaha koyu verdi.
Saçlarından tutarak kafasını yukarı doğru kaldırdım ve bıçağı boğazına geçirdim. Bıçak kuzenimin sıcak kanıyla buluşmadan iblisin ruhunun bedeni terk edişini duydum. Kuzenim acıyla inliyordu. Tekrar yapmıştı. Başarmıştı. Bir kez daha katil olmuştum.
Ve şimdi gri beton duvarların arasında, deli muamelesi görerek ölümü bekliyordum.
"Cehenneme gideceğim. Senin yüzünden! Defol artık git! Rahat bırak beni. Ne olur git", yalvarıyordum. Yorulmuştum.
"Ben zaten cehennemdeyim aşkım. Yanımda olacaksın. Beraber olacağız. Sonsuza kadar", dedi teselli eder gibi.
"Senden nefret ediyorum."
"Biliyorum."
"O halde neden yanımdasın? Bile bile, neden?"
"Seni seviyorum."
"Defol. Defol aptal! Yalnız bırak beni. Git."
Bazen bir kaç gün gelmiyordu. Bazen haftalarca. Zaten günleri saymaya gücüm yoktu. Kopan bir iplikten düşen boncuklar gibi geçiyordu zaman.
Gelmediği zamanlar sanki daha çok deliriyordum.
"Fazla kafana takıyorsun Lora, bu kadar düşünceli olmamalısın." Dedi o iğrenç yaratık.
"Cehenneme git."
"Zaten ordan geliyorum, cehennem meleğim."
Hemen ayağa fırladım ve elime geçen ilk şeyi alıp ona fırlattım. "Bir daha bana asla öyle seslenme. Senden nefret ediyorum. Git artık. Yeterince yaşatmadın mı bana cehennemi?"
Bir kaç adımda yanıma geldi ve kulağıma fısıldadı: "Bu daha ne ki, Lora? Bana yaşattığın cehennemin daha yüzde bir'i bile değil, sevgilim."
"Ne istiyorsun benden? Daha ne alabilirsin ki? Kocamı aldın, bebeğimi, annem, baba. Herkesi! Daha ne verebilirim ki sana?"
"Ruhunu. Ruhunu sevgilim. Benimle cehenneme gelmeni istiyorum."
-Puani neve cymbeline'e de aktarirsaniz sevinirim.